2008-11-07 16:45:38• hírek • www.danubius.hu

Taroltak az amerikaiak az Európai Zenei Gálán

November 6-án, Európa idei kulturális fővárosában, Liverpoolban tartották az európai MTV éves díjátadóját.

A sorban a tizenötödik MTV Europe Music Awards (EMA) igazi győztesei az amerikai előadók voltak: díjat vitt haza többek között Britney, Pink, a 30 Seconds To Mars és Kanye West is.

Az amerikai MTV Video Music Awards (VMA) után Britney Spears az öreg kontinensen is tarolt: az Év előadója, és az Év legjobb lemeze kategóriában is nyert - bizonyítva ezzel, hogy valóban újra csúcsformában van. Az énekesnő személyesen nem jelent meg a díjátadón, így videóüzenetben köszönte meg az elismeréseket.

Az egyik legfontosabb kategóriában Pink nyert: az énekesnő új, So what című dala bizonyult az év legjobb dalának.

Jared Leto színész bandája, a 30 Seconds To Mars két kategóriában is aratott: a legjobb videoklipet (A Beautiful life), és az Év rockzenekara címet is magukénak tudhatják. Jared volt az este egyik házigazdája Katy Perry mellett.

Az Év koncertzenekara kategóriában a német Tokio Hotel vihette haza a pálmát. Az Európa kedvenc előadója díj - amelyre a magyar Gonzo csapat is jelölve volt - nagy meglepetésre nem a britek üdvöskéjéhez, Leona Lewis-hoz vándorolt, hanem a török jelölthöz, Emre Aydinhoz.

A legjobb új előadó az EMA műsorvezetője, Katy Perry lett, aki ezúttal nem csúszkált tortán, hanem amerikai focistának öltözött, és egy hatalmas rúzs mellett adta elő slágerét, az I Kissed A Girlt.

Az Ultimate Urban díj a gálán fellépő Kanye Westhez került, míg az Ultimate Legend életműdíjat Sir Paul McCartney kapta. A Beatles egykori tagjának Bono adta át az elismerést.

McCartney beszédében nemcsak családjának köszönte meg a díjat: a világsztár hálás volt azoknak is, akik Amerika-szerte az új elnökre, Barack Obamára szavaztak.

Az európai nézők minden idők legjobb előadójának (Best Act Ever) Rick Astley-t választották.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: